Véget ért a Dobri–Csömödér összekötő rekonstrukciója

Tartalomhoz ugrás

Véget ért a Dobri–Csömödér összekötő rekonstrukciója

...:::Dobri község honlapja:::...
Közzététel szerző: Benedek Bálint itt Hírek · Szerda 18 Aug 2021
Tags: zaol
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretein belül több útszakasz teljes körű felújítását végezte el. Nemrég 1,3 kilométeren elkészült a 7539-es jelű Dobri–Csömödér összekötő út.

A fejlesztésről a helyszínen sajtótájékoztatót tartottak. Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója beszédében kiemelte: a társaságuk a TOP keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A mostani beruházás 180 millió forintból készült el.
A rossz állapotú, teherbírását vesztett pályaszerkezetet kicserélték és új, stabil út készült, melyen egy buszmegállót is kialakítottak. Az út fontos szerepet tölt be a térség közlekedésében, hiszen sok esetben a nem messze található téglagyárból erre szállítják a járművek a termékeket. Két évvel ezelőtt Tormaföldén elkészült egy rövidebb belterületi szakasz, mely a mostani beruházással tovább bővült.


/Mórocz József, Cseresnyés Péter és Kondákor József az átadáson Fotó: Szakony Attila/

– Az útfelújítások folyamatosak a környéken, hiszen Iklódbördőcén és Csömödéren is befejeződtek a munkálatok, a szakaszokat hamarosan átadhatjuk a forgalomnak – folytatta. – Sőt utóbbi településen a Magyar falu program támogatásával egy újabb útszakasz kaphat borítást. Ez is mutatja, hogy a térség kiemelt figyelmet élvez, a kormány odafigyel az utak állapotára. A Borsfa-Lenti útszakasz legrosszabb részei is jelentős mértékben megújultak, megtörtént a kritikus szakaszok aszfaltozása.

Cseresnyés Péter államtitkár egyetértett a megyei igazgatóval, s kiemelte: a kormány támogatásokkal igyekszik a vidéken élő embereket segíteni. A négy vagy öt számjegyű utak felújítására jelentős forrásokat biztosított.

– A második Orbán-kormány idején körülbelül 6 ezer kilométer út újult meg, csak az idén már ezer kilométer javításánál, illetve építésénél járunk – fűzte hozzá. – Az elmúlt időszakban ebben a térségben több mint hatmilliárd forintot költöttünk az alsóbb rendű utak rendbetételére. Kondákor József, Tormafölde polgármestere szintén örül a beruházásnak. Mint elhangzott, most azon dolgoznak, hogy a Tormafölde és Lovászi közötti mintegy négy kilométeres szakasz felújítására pályázati pénzt találjanak.


Vissza a tartalomhoz